top of page

Heeren Deweer is een nobele vzw opgezet door een geëngageerd kwartet aan Dadizelenaars. De naam verwijst naar wijlen Gaston Deweer die midden de 20ste eeuw een ondernemende pastoor was in Dadizele.

Heeren Deweer
Pastoor Deweer

Heeren Deweer

Heeren_Deweer_logo groen.png

          Deweer had als pastoor ook een duidelijke missie en visie omtrent het bezielen en entertainen van de gelovigen. Daarom creëerde hij in de jaren ‘50 een toeristische meerwaarde in het centrum van Dadizele: het Daiselpark! De talrijke bedevaarders of dagjestoeristen konden er dagelijks terecht voor bezinning en speelplezier.

Elke unieke plek of een speciale gebeurtenis in Dadizele/ Moorslede is een gelegenheid om het meesterlijk in te vullen. De creatie en innovatie moeten leiden tot enthousiasme en verwondering van de gemeenschap. Hierbij zullen de werkwoorden als participeren, ontdekken, ontmoeten, vieren en genieten de ingrediënten vormen van elk project.

De Heeren Deweer zijn te categoriseren onder ‘de volgelingen van de pastoor Deweer’ op vlak van ondernemerschap en het samenbrengen van mensen. In hetzelfde motto schuilt ook het rijke potentieel om de gemeente te accentueren op een belevende manier voor zowel dorpelingen als dagjestoeristen. Hun achtergrond in de entertainmentwereld kan hier zeker toe bijdragen.

bottom of page